10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE ATATÜRK HAFTASI

 


 

 


 Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 85 yıl önce 10 Kasım 1938' de Dolmabahçe Sarayı'nda saat dokuzu beş geçe hayata gözlerini yumdu. Okulumuz öğrencileri bu anlamlı günü daha da anlamlı hale getirmek için onu saygıyla ve minnetle andılar. Okul bahçesinde yapılan tören sonrasında sınıflarında günün önemine uygun anma etkinlikleri ile vefalarını en derinden gösterdiler. 


Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fikir ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir.

Sevgili öğrenciler, ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, "Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz." demişti. Öyleyse sizler Atatürk gibi yüce bir varlığın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk'ten almaktasınız. 

Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır.

Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve minnetle anıyoruz.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi